Elisabeth Tonnard

De dichter spreekt weer

De dichter spreekt weer bevat nieuwe poëzie op basis van bestaande teksten. De gedichten zijn louter geschreven met (herschikte) dichtregels van Richard Minne (1891-1965). Ook de titels van de gedichten zijn afkomstig uit het oeuvre van Minne. Het boekje bevat acht gedichten en een overzicht van de vindplaatsen van de regels.

Paperback, 15×18 cm, 32 pagina’s. Het boekje is verkrijgbaar voor € 12,- excl. verzendkosten. Zie meer beelden. Bestel via mijn webshop of via email.

Het boek is opgenomen in de collectie van de Bayerische Staatsbibliothek, Bodleian Library (special collections at Weston Library), Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen, Koninklijke Bibliotheek (Den Haag), Kunstbibliothek (Berlin), Openbare Bibliotheek Gent, Poëziecentrum (Gent).

This is a small poetry book, consisting of poems that are written using only existing lines of poetry from the poet Richard Minne (1891-1965).

Published in Leerdam, The Netherlands, 2012.

Het lijkt alsof Elisabeth Tonnard aan een reanimatie van de poëzie van Richard Minne bezig is.
Erik Lindner, bespreking in De Groene Amsterdammer

Het merkwaardige is dat we in deze gedichten een Minne-in-het-kwadraat kunnen lezen. Waar er melancholie was, is dit bij Tonnard melancholie op melancholie geworden. Je leest de gedichten, je herkent de zinnen en toch voel je het wringen: hier klopt iets niet en toch klopt het weer wel. (Niet alleen de leestekens schuifelen hun eigen lied.) Dit is Minne lezen zoals hij in zijn wanhoop nooit gedacht heeft. In het gedicht ‘Van op de hooge brug’ neemt Tonnard de versregel ‘De dichter zwijgt.’ op. Zij laat hem weer spreken (de titel zegt het)— zoals hij gehoord moet worden. Johan Velter, bespreking op sfcdt blog

Written by Elisabeth Tonnard

February 16, 2012 at 5:27 pm