Elisabeth Tonnard

De wereld is er

wereld_01

This is a poetry collection in Dutch, published by Druksel, Gent, Belgium (2007). It contains four poems that each explore a very different shape. The book was selected as one of the 50 most beautiful books of 2006 and 2007 by Mooi Marginaal and nominated for the Hugues C. Pernath Poetry Award (2009). The book is sold out. See more images.

De wereld is er werd in 2007 uitgebracht door Druksel te Gent. De bundel telt 48 bladzijden en ze bevat 4 gedichten die elk een andere vorm exploreren: van traditioneel tot het openbreken van de bladspiegel. De oplage bestaat uit 127 exemplaren. Alle boeken zijn gemerkt met een uniek woord en gesigneerd. Zie de website van Druksel voor meer informatie, en een uitvoerige bespreking. Het boek is een van de 50 mooiste boeken van 2006 en 2007 volgens Mooi Marginaal en genomineerd voor de tweejaarlijkse Hugues C. Pernathprijs (2009). Het boek is uitverkocht. Zie ook de bij Druksel verschenen titels De wereld zou meeuw en “Speak! eyes — En zie!

Het boek is opgenomen in de collecties van Bibliothèque nationale de France, Bodleian Library (special collections at Weston Library), Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience in Antwerpen, Koninklijke Bibliotheek Den Haag, de Openbare Bibliotheek Gent, Openbare Bibliotheek Sint-Niklaas, Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt, Universiteit van Amsterdam, Zeeuwse Bibliotheek Middelburg.

De wereld is er laat zien dat de mogelijkheden van poëzie onbeperkt zijn.

Paul Demets/jury Pernathprijs.

wereld_02

Written by Elisabeth Tonnard

March 17, 2008 at 9:03 pm