Elisabeth Tonnard

Voor het ideaal in De Groene Amsterdammer

Alfred Schaffer recently reviewed my book Voor het ideaal, lees de schaal. See below, where this post continues in Dutch.

De reeksen in Voor het ideaal, lees de schaal lopen thematisch en stilistisch sterk uiteen, maar steeds is de taal nauwkeurig en het geheel is op prettige wijze raadselachtig. Reeksen als ‘De kiezelstenen’ (met onder andere een adembenemend gedicht over het begraven van een duif), ‘Parachutisten’, ‘Zeilen’, ‘De bergen zijn grijs, de zee is groen’ en ‘Coniferen’ kan ik blijven herlezen. Zorgvuldig geformuleerd, zonder vet aan de randen. […]

Al lezend vergat ik de techniek en de eventuele teksten die wel of niet achter deze bundel schuilgaan. De authenticiteit zit in de kijkrichting, in de respectvolle selectie en schikking van het materiaal. Daar zit het gevoel, om het klef te zeggen. Gelukkig is poëzie geen veredeld potje quizzen – het gaat om het plezier van de tekst. Dat plezier is hier volop te vinden.

Zie de volledige bespreking, die verscheen in De Groene Amsterdammer van 29 maart hieronder (klik op de afbeelding om te vergroten).

Groene_Amsterdammer_29maart2018web

Online verscheen ook een recensie door Ernst Jan Peters, deze trof onder andere “Achterbergiaanse ontmoetingen” in het boek aan. Zie Meander magazine.

 

Written by Elisabeth Tonnard

March 30, 2018 at 2:35 pm

Posted in News

Tagged with ,