Elisabeth Tonnard

De wolk

de_wolk_02

Another new book of mine was published. De wolk (‘the cloud’) is a literary and visual work in Dutch, based on the poetry of P.C. Boutens and published as #154 in the Slibreeks, by Den Boer/De Ruiter, Vlissingen, 2017. This post will continue in Dutch.

De wolk is een literair en visueel werk dat zich baseert op de poëzie van P.C. Boutens (1870 – 1943). Zo klein het is, verhoudt het boekje zich tot het hele lyrische oeuvre van Boutens waar het doorheen leest. Twaalf gedichten van Boutens zijn zo gecombineerd dat ze zelf (semi-automatisch) nieuwe gedichten hebben geschreven. Naar voren komt hoezeer het vroegere werk en het latere verwant zijn en met elkaar in dialoog staan. Het boekje is een wolk van tekst en witruimte, en is in verschillende richtingen te lezen, zowel van boven naar onder op de pagina als van links naar rechts en van rechts naar links over verschillende pagina’s heen. Er onstaat zo een multidimensionale ruimte van gelijktijdige lezingen; een nieuw werk tussen Boutens, mijzelf (ET) en de lezer in.

Deze publicatie is gerealiseerd als #154 in de Slibreeks en werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en De Drvkkery in Middelburg.

Uitgeverij Den Boer/De Ruiter, Vlissingen, 2017
ISBN 9789079875870
10.5 x 14.8 cm
52 pagina’s

Te koop via Boekhandel De Drvkkery en andere boekhandels à €8,50.

Een beperkt aantal  exemplaren zijn via mijn webshop bestelbaar à €12,50 en kunnen indien gewenst gesigneerd worden. Ik zal een aantal exemplaren bij me hebben op de Beurs voor bijzondere uitgevers die zondag 10 december in Paradiso plaatsvindt. Via email bestellen kan ook.

de_wolk_01

 

Written by Elisabeth Tonnard

December 6, 2017 at 8:51 pm